Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z ptasiego mleczka z brzoskwiniami i czekoladą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ptasie melczko:
śmietana 30% 0,5 l
cukier puder 0,5 szklanki
galaretka cytrynowa 1
czekolada
brzoskwinie

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z ptasiego mleczka z brzoskwiniami i czekoladą

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół.
Galaretke przygotowac w połowie podanej wody. Schłodzić. Gdy będzie tężejąca ubić śmietanę i wlać galaretkę. Zmiksować.
Brzoskwinie pokroić w cienkie paseczki. Biszkopty przełożyc masą, na wierzh i boki również posmarować masą. Ulożyc brzoskwinie o posypac czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 29.02.2012 10:32
smaczne
ewaa 28.11.2011 18:03
boski torcik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak