Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks królewski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
jajko 5
cukier puder 1 szklanka
mąka tortowa 250 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
bakalie 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Keks królewski

Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. Ciągle ucierając dodawac po 1 zółtku. Mąkę połaczyć z proszkiem i cukrem waniliowym i przesiać do miski z utartym masłem. Z białek ubić sztywną pianę i dodać do ciasta. Nakalie pokroić na małe kawałki, opruszyć mąką zeby się nie kleiły, wymieszac i dodać do ciasta. Wymieszać i włożyć do 2 keksówek wyłozonych papierem d pieczenia. Piec ok. godziny w 170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak