Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort galaretkowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5
mąka tortowa 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
śmietana 30% 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyzeczki
cukier puder 0,5 szklanki
galaretka agrestowa
galaretka cytrynowa
brzoskwinie 4-5
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tort galaretkowy

Galaretki przygotowac w połowie podanej wody. Wylać na głęboki talerz i zostawić do stężenia.
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna i puszysta. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Galaretki pociąć na kwadraty i sypac je do śmietany. Wymieszać.
Biskzopty przełożyć smietaną. Na wierzchu ułożyć brzoskwinie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 05.07.2012 21:36
super
ewaa 05.07.2012 21:36
super
maryśka 16.10.2011 20:59
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak