Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na cienkim spodzie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
masło 100 g
mąka tortowa 200 g
cukier puder 7 łyżek
ser
ser biały 2 kg
jajko 6
cukier puder 1,5 szklanki
budyń śmietankowy 1
olejek pomarańczowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na cienkim spodzie

Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blachę.
Ser dwukrotnie zmielić. Bialka z cukrem ubic na sztywno. W osobnej misce utrzeć ser, dodać żółtka, budyń i olejek. Wszystko razem ubić. Dodać białka wymieszać. Wyłożyc na ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 1,5 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 16.08.2011 10:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak