Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowa surówka z sałaty lodowej zabielana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1 szt.
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 szt.
oliwa 3 łyżki
śmietana 12% 2 łyżki
ocet winny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
pomidor 3 szt.
ogórek 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowa surówka z sałaty lodowej zabielana

Sałatę umyć, porwać na mniejsze kawałki. Pomidory pokroić w kostkę. Ogórki dobrze umyć, pokroić w półplasterki. Sos sałatkowy wymieszać z oliwą. Polać warzywa, wymieszać. Śmietanę wymieszać z cukrem, solą, pieprzem i octem winnym. Dodać do sałatki. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki, odstawić do lodówki na pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 23.03.2012 19:21
świetnie wygląda
radosna29 15.03.2012 21:33
fajan taka wiosenena
anna186 09.12.2011 22:42
pyszne
kasienka23 04.11.2011 14:13
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak