Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyn z czarnej porzeczki z aronia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 szt
mleko 1/2 l
aronia
czarna porzeczka
cukier
syrop z czarnej porzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyn z czarnej porzeczki z aronia

Zagotowujemy 1.5 szklanki mleka dodajemy 2 łyżeczki cukru .W kubku w 1/2 szklanki rozpuszczamy budyń waniliowy dodajemy kilka łyżeczek soku,syropu z czarnej porzeczki .Im wiecej tym kolor będzie bardziej intensywny. Mieszamy -wlewamy do podnoszącego się mleka . Mieszamy gotujemy chwilę . Ozdabiamy aronia i porzeczka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.09.2015 18:24
dobry budyń
Joanna108
Joanna108 04.11.2011 10:01
zjadłabym taki :)
pioge7 16.08.2011 10:17
dobre
Gabriela7 16.08.2011 08:35
pycha
iwa643 16.08.2011 07:02
Ozdabiamy po wlaniu do miseczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak