Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ocet ziołowy na czerwonym winie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne 1/2 litra
ocet jabłkowy 1/2 litra
czosnek 2 ząbki
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: ocet ziołowy na czerwonym winie

Mieszamy wino z octem i rozlewamy do butelek do każdej wkładamy ząbek czosnku,pieprz ziele angielskie i gałązki umytych osuszonych ziół,może być to estragon,tymianek.Zakręcamy butelki i odstawiamy w chłodne ciemne miejsce aby płyn nabrał aromatu ziół.Po otwarciu zachowa smak przez trzy miesiące jeśli będzie przechowywany w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak