Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ocet jabłkowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórki z jabłek 1/2 kg
cukier 2 łyżeczki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: ocet jabłkowy

Skórki z jabłek wkładamy do słoika zasypujemy cukrem i zalewamy szklanką letniej przegotowanej wody,obwiązujemy gazą i odstawiamy w ciepłe miejsce.Gdy płyn zrobi się kwaśny i klarowny to go przecedzamy i przelewamy do butelek i zakręcamy,można do niego dodać pół szklanki białego wina.W ten sam sposób można przygotować ocet z porzeczek i śliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessa478 16.02.2012 14:15
Ocet z porzeczek hmm ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak