Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 4 SZT.
ciasto francuskie 1 SZT.
jajko 2 SZT.
ser DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: parówki w cieście francuskim

Ciasto francuskie kroimy na części.Każdą parówkę owijamy plasterkiem sera. Kładziemy na kawałku ciasta i zawijamy. Parówki dajemy na blache. Jajkiem smarujemy ciasto.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25min. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym lub ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 29.10.2011 12:07
fajne
caroline1983 02.03.2011 18:16
Pycha, też takie robie
eli_555 30.09.2010 22:42
fajne
borys 10.07.2010 12:43
Idealne na kolacyjke
Monika192 02.07.2010 14:11
Pychotki
malenkaaa_85 21.06.2010 11:38
Mozna też doprawic sobie wg uznania jak ktos chce bo zapomnialam wspomniec o tym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak