Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy a`la słonce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeden mały brokuł,
trójkącik serka topionego śmietankowego,
dwie łyżki mąki
pieprz
łyżka masła lub margaryny
1 łyzka majonezu.
cebula 1 szt.
pieczarki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy a`la słonce

W średnim garnczku podsmażyć pokrojoną cebulę w kostkę na maśle lub margarynie. Wrzucić pokrojone w talarki pieczarki i poddusić do miękkości. Dodać dwie kostki rosołowe i ser topiony. Serek rozdrobnić widelcem i dobrze połączyć z zawartością garnka. Dolać z 1,5 litra wody i zagotować.

W trakcie podzielić umyty brokuł i podzielić na małe różyczki. Wrzucić do garnka i poczekać aż będzie miękki. Mąkę, majonez wymieszać z 1/2 szklanki wody. Wlać do garnka i mieszać aż ładnie się wszystko się połączy. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.07.2013 00:50
jest na pewno bardzo smaczny
zdzislawa2 24.03.2012 11:48
pyszny
kotlet 08.10.2011 11:43
fajny grzybowy
barbara11561 25.06.2011 07:41
Świetny :):)
Gosia32
Gosia32 14.04.2011 08:12
ciekawy przepis;]
ben-ka 23.01.2011 11:16
Z brokułami nie robiłam - może być ciekawy:)
SmacznaPyza 15.09.2010 09:24
nie dałabym chyba tych kostek bo ich nie lubię, ale sos świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak