Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka cioci Jadzi.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska
marchew
ogórki małosolne

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka cioci Jadzi.

Składniki:
* 1 mała główka kapusty pekińskiej
* 2 marchewki
* 1 duży lub 2 średnie ogórki małosolne
* duża garść lub dwie posiekanej natki pietruszki
* 2-3 łyżki soku z cytryny
* sól,pieprz ziołowy
* 1 płaska łyżeczka cukru
* olej

Kapustę oczyścić,osuszyć i poszatkować.Obficie posypać solą i wygnieść ją ręką,by zmiękła i puściła sok.Odstawić na ok.0,5 godziny, odlać płyn. Marchewki oskrobać,opłukać i zetrzeć na grubej,jarzynowej tarce. Podobnie ogórki małosolne.Natkę posiekać i dodać do pozostałych składników. Polać sokiem z cytryny,oprószyć cukrem i obficie pieprzem ziołowym,dosolić do smaku.Polać olejem i dobrze wymieszać.Schłodzić i ponownie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 10.01.2012 12:03
Ciocia Jadzia wie co dobre:):)
agnieszka137 16.08.2011 23:34
surówki to moja słabość, chyba wszystkie lubię:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak