Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbar wg. pani Reginy.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar wg. pani Reginy.

Składniki:
* 2 l pojemnik rabarbaru obranego, opłukanego i pokrojonego w kostkę
* 0,5 kg cukru

Rabarbar zasypać cukrem i odstawić, aby puścił sok. Ja zostawiłam na noc w lodówce. Wylać całość na patelnię i smażyć co pewien czas mieszając. Rabarbar się rozgotuje a część soku odparuje. Całość stworzy postać gęstego musu. Gorącym należy napełniać słoiczki o poj. ok.330ml i od razu zakręcać. Ustawić do góry dnem do ostygnięcia. Przechowywać w chłodnym miejscu np. w piwnicy. Z tej ilości wyszły mi 3 słoiczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 19.07.2012 22:15
extra
IZABELA29 06.05.2012 19:25
`bardzo przydatny przepis
Jastinka 15.02.2012 20:06
świetne
eli_555 09.09.2011 00:00
świetny na zapasy zimowe
agnieszka137 15.08.2011 22:33
świetny, ja nigdy nie robiłam, a bardzo lubię rabarbar

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak