Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki gotowane na parze z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
brokuł 1/2 sztuki
marchewka 2 sztuki
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki gotowane na parze z warzywami

Mięso kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Brokuła dzielimy na kawałki. Obrane marchewki kroimy w grubsze plastry. Warzywa posypujemy solą i pieprzem. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian kawałek marchewki, kurczaka i brokuła. Układamy gotowe szaszłyki na misie parowaru i ustawiamy parowar na 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.09.2013 00:54
Tylko tak robić.
jerry1 03.04.2012 14:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak