Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka selerowo-jabłkowa z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 40 dag
cytryna 1 szt
majonez 0,5 szklanki
orzechy włoskie 8 połówek
kandyzowana skórka cytrynowa 2 łyżki
natka pietruszki do dekoracji
orzechy włoskie 0,5 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki
jabłka 30 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka selerowo-jabłkowa z orzechami

Seler myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o małych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniała. Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę i dodajemy do selera.Pół szklanki orzechów lekko rozdrabniamy i razem z posiekana zieleniną i majonezem dodajemy do sałatki. Mieszamy. Sałatkę dekorujemy połówkami orzechów, skórką cytrynową i listkami pietruszki. Dla urozmaicenia natkę pietruszki w sałatce możemy zastąpić bazylią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 02.10.2011 08:16
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak