Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 szt
ziemniaki gotowane w mundurkach 3 szt
pomidory 3 szt
cebula biała 1 szt
sałata 1 szt
oliwa 3-4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i pomidorami

Do miseczki wlać oliwę, dodać musztardę, zioła prowansalskie, sól, pieprz, szczyptę cukru, wymieszać. Umytą i osuszoną sałatę ułożyć w salaterce. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, pomidory w ósemki. Jajka obrać i pokroić w ćwiartki a cebulę w krążki. Na liście sałaty wyłożyć ziemniaki, pomidory, jajka, odlanego z zalewy tuńczyka. Na wierzch wyłożyć krążki cebuli. Wszystko zalać przygotowanym sosem, delikatnie wymieszać. Podawać pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 18.01.2014 16:41
zapowiada się smacznie
IlonaAlbertos 22.09.2012 21:54
Takiej sałatki jeszcze nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak