Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płaska fasolka szparagowa z bułka tartą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa płaska 1 kg
kostka warzywna 1 szt
kostka margaryny 1/4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Płaska fasolka szparagowa z bułka tartą

Fasolkę szparagową umyć, usunąć końcówki, wsypać do garnka i zalać wodą aby ją lekko przykryła. Gotować ją w wodzie z dodatkiem kostki warzywnej, po ugotowaniu fasolka nie może być miękka, powinna być chrupiąca. W między czasie przygotować rumianą bułkę tartą do polania fasolki. W rondelku rozpuścić 1/4 kostkę margaryny, dodać bułkę tartą i doprowadzić do zrumienienia bułki, cały czas mieszać aby się nie przypaliła, gdy jest gotowa posypać nią ugotowaną, odcedzoną z wody fasolkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 15.08.2011 20:56
do tej pory bawiłem się z dodawanie smaku do bułki tartej a zapomniałem że fasolkę tez można ugotować w czymś więcej niż wodzie :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak