Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z pastą grzybowo - twarożkową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 150 g
twaróg 200 g
cebula biała 1 szt.
natka pietruszki 2 łyżka
masło 50 g
jajko 1 szt.
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
chleb tostowy 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z pastą grzybowo - twarożkową

Grzyby oczyścić i umyć. Krótko obgotować w małej ilości osolonej wody. Osączyć i drobno pokroić. Poddusić na patelni na niewielkiej ilości masła. Cebulę pokroić w drobną kostkę i poddusić razem z grzybami. Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i przyprawy.
Przy pomocy blendera twaróg rozetrzeć dokładnie z jajkiem, dodać podduszone grzyby, wymieszać ew. doprawić. Każdą kromkę chleba posmarować cienko masłem. Nakładać porcje masy grzybowej i ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem.
Wstawic do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiec, aż masa się zetnie a chleb lekko zrumieni.
Wspaniale smakuje jako dodatek do czerwonego barszczu, lub innych czystych zup.
Można również podawać z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 23.12.2011 14:44
ciekawe
cukiereczek 15.09.2011 09:23
super
suzana 15.08.2011 17:08
ciekawe połączenie
SmacznaPyza 15.08.2011 16:54
\"grzyby leśne\" - wszystko jedno jakie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak