Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa guriltai

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 15 dag
cebula 1
szynka 30 dag
makaron 30 dag
sól
pieprz
marchewka 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa guriltai

Cebulę podsmażyć w rondlu na oleju, dodać warzywa, podsmażyć, dodać mięso, podsmażyć. Dodać przyprawy i smażyć przez pewien czas, często mieszając. Mongolskie gospodynie uważają, że dłuższe smażenie nadaje zupie lepszego aromatu. Do garnka dolać tyle wody, żeby zmieścił się w niej makaron. Zagotować, do wrzątku dodać makaron, gotować aż będzie gotowy, czyli ok. 15 minut. Gotową zupę można doprawić drobno siekaną natką pietruszki albo gęstą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 18.01.2012 20:47
no.., na zdjęciu to mięsko na szynkę nie wygląda, ale może się nie znam, bo mięsa raczej nie jadam ;)
suzana 15.08.2011 17:08
szynka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak