Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki smażone z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
wędzony boczek 15 dag
czosnek 1 ząbek
cebula 2 szt
majeranek 1 łyżka
pomidory 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz 2 łyżki
biała fasola 1 konserwowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki smażone z fasolą

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy, studzimy i kroimy w plastry - możemy wykorzystać ziemniaki pozostałe po obiedzie.Boczek kroimy w kostkę. Fasolę odsączamy, cebulę i czosnek obieramy i kroimy w talarki. Pomidory kroimy w kostkę a sok odlewamy. Tłuszcz / ja używam masła ale może być też olej/ rozgrzewamy na patelni, wrzucamy ziemniaki, boczek, cebule i pomidory. Smażymy ok. 15 min często mieszając. Następnie dodajemy czosnek, fasolę i majeranek, doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 01.10.2012 09:41
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak