Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe z szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 50 dag
szynka 6 plastrów
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe z szynką

1. Dymki umyj, osusz i pokrój na spore kawałki.
2. Filety z kurczaka umyj, osusz, po czym pokrój je na małe, wąskie kawałki. Oprósz je delikatnie solą. Następnie każdy z nich owiń plasterkiem szynki.
3. Tak przygotowane kawałki kurczaka z szynką ponadziewaj na zmianę z kawałkami dymki na szpadki szaszłykowe.
4. Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim mięsne szaszłyki przez ok 10 min, często je odwracając. Przed podaniem lekko oprósz je pieprzem. Danie możesz podawać np z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 26.09.2013 10:19
lubię takie szaszłyki
fotoviderek 23.08.2013 07:48
Super danie :)
kuklik 17.12.2012 11:22
proste szybkie fajne
AgaS10 25.10.2011 09:13
lubię takie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak