Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka z pieczonym jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 4 kawałki
jabłka 4 szt
cebula 2 szt
natka pietruszki do dekoracji
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka z pieczonym jabłkiem

1. Jabłka umyj i osusz. Ostrożnie odetnij ich wierzchy, po czym wydrąż środki wraz z gniazdami nasiennymi. W powstałe otwory nałóż po łyżce żurawiny.
2. Jabłka wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz ok 25 min. (aż staną się miękkie).
3. W czasie, gdy jabłka się pieką, usmaż na chrupko pokrojone na plastry kawałki kaszanki.
4. Na oddzielnej patelni usmaż na złoty kolor cebule pokrojone w krążki.
5. Kaszankę podawaj obłożoną usmażoną cebulą wraz z gorącymi, upieczonymi jabłkami z żurawiną. Danie serwuj udekorowane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.02.2014 05:51
tak jeszcze nie jadłam
fotoviderek 24.07.2013 07:40
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak