Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik po wiedeńsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1,5 kg
masło 0,5 kostki
jajko 5
cukier 1 szklanka
rodzynki 1 szklanka
budyń śmietankowy 1
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik po wiedeńsku

Ser zmielic dwa razy. Białka utrzeć z cukrem na piane. Żółtka utrzeć osobno z masłem i budyniem. Rodzynki sparzyć. Ser wymieszac z piana i żółtkami. Dodać rodzynki. Piec ok. 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak