Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z wkładką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1
marchew 1
pietruszka 0,5
seler kawałek
por (biała część) kawałek
brokuł kawałek
cebula czerwona 0,5
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron nitki garśc
Wątróba (z kurczaka) 5

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z wkładką

Do garnka z zimną wodą włożyć warzywa i mięso. Doprowadzić do wrzenia i na małym ogniu gotować około pół godziny. Cebulę podpiec nad płomieniem, lub na patelni bez tłuszczu i dodać do zupy.Gdy warzywa są miękkie, wyciągnąć je z wody i pokroić w drobną kosteczkę i znowu włożyć do zupy. Porcję rosołową wyciągnąć i doprawić zupę wg uznania. (Ja oprócz soli i pieprzu dodaję troszkę Vegety. ) Następnie dodać makaron i pozwolić mu się zagotować w zupie, po minucie wyłączyć ogień. W osobnym garnku w osolonej wodzie ugotować wątróbkę i pokroić na małe kawałeczki. Na talerzach rozłożyć wątróbkę, obsypać świeżą pietruszką i zalać rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 13.01.2013 20:22
taki rosołek jest przepyszny
Andysz 27.04.2012 10:15
smakowitość!;) mniam mniam;)
Izabela/bella81 25.08.2011 08:45
smaczny rosołek
Paweł13 23.08.2011 12:28
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak