kotlety leszczyńskie

kotlety leszczyńskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 kg
  • szynka gotowana

    10 dkg
  • pestki słonecznika

  • bułka tarta

  • suszone zioła prowensalskie

  • pieprz, sól

  • papryka zielona

  • papryka żółta

  • papryka czerwona

  • ser gouda

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso pokroić w plastry,lekko rozbić,natrzeć solą,pieprzem i ziołami.szynkę,ser i paprykę pokroić w cienkie paseczki.układać na mięsie i składać na połowę,spinając brzegi wykałaczką.maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej wymieszanej z pestkami słonecznika.smażyć na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

annamariakowalczyk3

29.06.2010 22:37
mniam to dobre.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat