Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z rodzynkami z nutką cynamonu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 10 dag
oliwa 0,3 szklanki
cynamon 2 łyżeczki
pieprz 1 łyżeczka
filety śledziowe 30 w oliwie
Ziele angielskie mielone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z rodzynkami z nutką cynamonu

Filety odsączamy z oliwy i kroimy na kawałki. Rodzynki namaczamy w przegotowanej wodzie a gdy już napęcznieją odsączamy. W salaterce układamy warstwę śledzi na przemian z warstwą rodzynek. Każdą warstwę śledzi posypujemy pieprzem, zielem angielskim i cynamonem. Śledzie zalewamy oliwą i odstawiamy do lodówki na 12 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.03.2013 00:29
pyszny taki śledzik
Klausia 09.03.2013 12:41
ale połączenie, ciekawe :D
Natalia/tubisiek 08.10.2012 10:59
bardzo oryginalne połączenie, nigdy tak nie próbowałam ;)
Edyta31 21.08.2011 23:03
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak