Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody bananowe z soem karmelowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 2 sztuki
mleko 3/4 szklanki
sos karmelowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Lody bananowe z soem karmelowym

Banany kroimy w plastry. Dajemy do zamrażalnika przynajmniej na godzinę. Po tym czasie wkładamy zamrożone plastry banana do melaksera zalewamy mlekiem, chwilę mieszamy i mamy gotowe lody!
Możemy wcześniej zamrażać banany, wyciągnąć wtedy gdy najdzie nas ochota na lody. Dodamy tylko mleko i możemy cieszyć się z własnoręcznie wykonanych lodów!
Do lodów nie dodawałam cukru, gdyż sos karmelowy jest słodki i w tym przypadku to w zupełności wystarczy. Jeżeli nie dodajecie sosów, wtedy możecie dosypać cukier - jak kto lubi:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.05.2012 20:33
ciekawa metoda, wypróbuję
czekoladka_m 13.09.2011 12:33
Ale cudo...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak