Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada śmietankowa z galaretkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 30% 0,3 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyzeczki
cukier puder 1/3 szklanki
galaretka 2-3

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada śmietankowa z galaretkami

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Gdy będzie jeszcze ciepły zawinąć w rulon na ścierce. Poczekac aż się schłodzi (najlepiej przygotowac go dzien wczesniej)
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Galaretki przygotowac w połowie podanej wody. Wylac na głęboki talerz i zostawic na noc do stężenia.
Biszkopta rozwinąc i posmarować masą i ułożyc galaretkę. Ponownie zwinąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 31.08.2011 16:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak