Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z masą karpatkową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 szt
cukier 8 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 8 łyżek
masa
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 1
mąka pszenna 6 dag
mąka ziemniaczana 6 dag
galaretka 2
mleko 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z masą karpatkową

z Białek ubijamy pianę, Dodajemy cukier, żółtka Delikatnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy dwa biszkopty. Galaretki rozpuszczamy według przepisów. Gdy stężeją, pokroić w kostkę. Pół szkl mleka odstawiamy. Resztę mleka gotujemy. odlewamy pół wsypujemy żelatynę mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. W zimnym mleku mieszamy obie mąki i wlewamy do wrzącego mleka. Dodajemy cukier i cukier waniliowy i mieszamy aż zgęstnieje. Gdy masa zrobi się jednolita wlewamy wystudzone mleko z żelatyną, studzimy i wkładamy galaretki. Otrzymaną masą przekładamy biszkopty....

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak