Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pomarańczowo-zielona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 główka
seler naciowy 4 łodygi
marchew 2 szt
awokado 1 szt
oliwa 5 łyżek
sok z cytryny 1 łyżka
sok z pomarańczy 1 łyżka
mielona kolendra 1 szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pomarańczowo-zielona

Sałatę opłukujemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Seler oczyszczamy i kroimy w kostkę. Awokado obieramy i kroimy w plasterki. Wszystkie składniki łączymy i delikatnie mieszamy. Przygotowujemy sos: oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i pomarańczy, doprawiamy ziołami prowansalskimi, kolendrą, solą, pieprzem i cukrem. Gotowym sosem polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak