Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczna pieczeń z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wołowe 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
cebula 1
Czosnek suszony Prymat w młynku
Majeranek suszony Prymat
jajko ugotowane na twardo 2
jajko 1
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna pieczeń z jajkiem

Mięso mielone wołowe doprawić solą, pieprzem majerankiem, czosnkiem, pokrojoną w kostkę cebulą oraz odrobiną bazylii. Dokładnie wymieszać. Dodać 2 łyżki bułki tartej oraz surowe jajo i dokładnie wygnieść mięso. Mięso rozklepać na płasko, ułożyć na nim dwa jaja ugotowane na twardo. Owinąć jaja mięsem mielonym. Blaszkę wysmarować dobrze tłuszczem ułożyć pieczeń posypać bułką tartą i posmarować górę masłem bądź smalcem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 45 minut. Od czasu do czasu polewając \"wodą\" która wypłynie z mięsa w czasie pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak