Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski mięsne mojej babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 60 g
mąka 4 łyżki
jaja 3 szt
mięso 250 g
sól do smaku
woda 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski mięsne mojej babci

Mięso uprzednio ugotować na wodzie z solą i bulionem, może to być mięsko z jakiejś innej potrawy, np. zupy. Zagotować wodę z dodatkiem masła i wsypywać po trochu mąkę, starannie ucierając drewnianą łyżką , aby nie zostały grudki. Ciasto po dobrym wyrobieniu powinno być gładkie i szkliste. Ostudzić ciasto. Do ostudzonego ciasta dodawać po jednym jajku stale wyrabiając ciasto, na koniec dodać mielone mięso i wszystko razem wymieszać. Gotować w osolonej wodzie kładąc łyżką niewielkie kluski i gotować na małym ogniu, aż wypłyną. Podawać polane tłuszczem ze skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 04.02.2014 20:06
mniam mniam ;)
ben-ka 03.10.2013 09:48
Ciekawy przepis,takich jeszcze nie jadłam,a kluski lubię:)
Krystyna32 07.07.2013 10:59
bardzo apetyczne
barbara11561 17.06.2013 07:55
o takich jeszcze nie słyszałam,bardzo ciekawe kluski
Milena87 03.03.2013 00:14
Na pewno świetne!
aisza1 22.02.2013 07:27
bardzo dobre
ewaa 24.09.2012 20:46
super
Katarzyna59 29.05.2012 16:32
pyszne
olkaaa 16.12.2011 07:56
ciekawe
bami 29.08.2011 19:44
No proszę, fajne to :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak