kurczak czereśniak

kurczak czereśniak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • średni kurczak

    1
  • cebula biała

    2
  • drobiowy rosół

    1 szklanka
  • olej

    4 łyżki
  • goździki

    4
  • cynamon

    1 łyżka
  • szczypta cukru

  • sól, pieprz

  • tłuszcz do smażenia

  • czereśnie

    25 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kurczak podzielić na 8 lub 16 kawałków,natrzeć solą i pieprzem.odstawić na pól godziny.cebule drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu,wrzucić kawałki kurczaka i lekko obrumienić,stale mieszając.zalać rosołem,dodać pozostałe przyprawy i dusić na małym ogniu.dodać czereśnie i zagotować na małym ogniu,ewentualnie doprawić.jeśli sos okazał by się zbyt rzadki,można go zagęścić,np. łyżeczką mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w odrobinie zimnej wody.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

25.03.2013 10:08
rewelacja;)

buksiak12

30.08.2010 10:37
uwielbiam dania z kurczakiem

Dorota71

30.08.2010 09:59
mniam mniam super przepis

Emilia22

30.08.2010 09:36
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat