Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak czereśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

średni kurczak 1
cebula biała 2
drobiowy rosół 1 szklanka
olej 4 łyżki
Goździki całe Prymat 4
cynamon 1 łyżka
szczypta cukru
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
czereśnie 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak czereśniak

kurczak podzielić na 8 lub 16 kawałków,natrzeć solą i pieprzem.odstawić na pól godziny.cebule drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu,wrzucić kawałki kurczaka i lekko obrumienić,stale mieszając.zalać rosołem,dodać pozostałe przyprawy i dusić na małym ogniu.dodać czereśnie i zagotować na małym ogniu,ewentualnie doprawić.jeśli sos okazał by się zbyt rzadki,można go zagęścić,np. łyżeczką mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w odrobinie zimnej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 25.03.2013 10:08
rewelacja;)
buksiak12 30.08.2010 10:37
uwielbiam dania z kurczakiem
Dorota71 30.08.2010 09:59
mniam mniam super przepis
Emilia22 30.08.2010 09:36
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak