Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto jogurtowe z porzeczkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 mały
cukru 1,5 szklanki
3 jajka
margaryny Kasii 1 kostka
proszku do pieczenia 1 łyzeczka
mąki 2 szklanki
budyń waniliowy 1
porzeczki czerwone 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto jogurtowe z porzeczkami

Jogurt miksujemy z żółtkami, rozpuszczoną margaryną Kasią, mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Osobno ubijamy pianę z białek i dodajmy do ciasta, mieszając łyżką. Przelewamy na wysmarowaną blachę. Budyń robimy wg przepisu na opakowaniu, połowę na zmianę z porzeczkami układamy na cieście.. Pieczemy ok godziny w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emylka86 17.02.2012 17:10
rozumiem że porzeczki mają byc świeże?
edyta44 17.01.2012 10:46
SMAKOWITE
Małgorzata106 20.12.2011 16:43
super
monika141 12.09.2011 16:54
fajne,na pewno spróbuje
misia53 12.09.2011 15:47
smaczne i fajnie wygląda
Margo1 30.08.2011 19:39
lubię takie
Iwusia 24.08.2011 23:33
pięknie się prezentuje
Iwusia 24.08.2011 23:33
pięknie się prezentuje
aguus 15.08.2011 09:39
Ale pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak