Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smaki lata

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasta francuskiego 1 opakowanie
jajko 1 szt
budyń waniliowy 1 szt
margaryny 1/4 kostki
tortenguss 1 opakowanie
cukier 3 łyżki
mleko 2% 500 ml
konfitury z czarnej porzeczki 1 słoiczek
brzoskwinie 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Smaki lata

PRZYGOTOWANIE:

Na blasze układamy papier do pieczenia i rozwijamy na nim ciasto francuskie. Nakłuwamy widelcem i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Zapiekamy w 180 C aż się lekko przyrumieni. Odstawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy budyń zgodnie z opisem na opakowaniu i dodajemy do niego margarynę i miksujemy blenderem jak budyń jest jeszcze ciepły. Na cieście układamy konfiturę porzeczkową, masę budyniową i pokrojone na kawałki brzoskwinie. Przygotowujemy Tortenguss i od razu delikatnie polewamy ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 14.07.2012 23:22
chyba zrobię coś podobnego tylko z innymi owocami;) dziękuję za natchnienie;)
angelika14 03.03.2012 14:24
bardzo pyszny i ciekawy przepis na pewno go wypróbuję
Jolanta40 29.12.2011 11:18
dziękuję
adam1f 27.12.2011 16:43
dobre
Henryka2 14.08.2011 20:24
Ciekawy pomysł
halina17 14.08.2011 18:56
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak