Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa botwinkowa z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
marchew 2 szt
wywar drobiowy 6 szklanek
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
groszek ptysiowy do smaku
jogurt naturalny 1 łyżka
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinkowa z groszkiem

Botwinkę myjemy, oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Marchew i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy. Wszystkie wywary wkładamy do wywaru, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości na małym ogniu a następnie miksujemy. Dodajemy jogurt i ponownie mocno podgrzewamy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Zupę rozlewamy na talerze i posypujemy groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 03.09.2011 21:00
pysznie mi to brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak