Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z pomidorami i ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 0,5 kg
mintaj 25 dag
cebula 2 szt
marchew 1 szt
seler naciowy 1 łodyga
woda 5 szklanek
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż ugotowany 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z pomidorami i ryżem

Pomidory obieramy ze skórki. Cebule i seler naciowy oczyszczamy, drobno kroimy i obsmażamy na oleju.Wodę zagotowujemy, wkładamy rybę, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy przez 15 min. Wyjmujemy rybę, wrzucamy oczyszczoną, pokrojoną w kostkę marchew i gotujemy ponownie 15 min.Dodajemy pokrojone pomidory, cebule i seler i gotujemy ok. 10 min.Na talerzach układamy porcje ryby i ryżu i zalewamy gorącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 05.07.2012 23:30
ciekawa
Krystyna32 03.04.2012 08:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak