Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowiny 80 dag
cebule (20 dag) 2 szt
smalcu lub oliwy 3 łyżki
majeranku Prymat 3 łyżki
mąki pszennej 1 łyżeczka
przyprawy do potraw KUCHAREK 1 łyżeczka
papryki słodkiej Prymat 1 łyżeczka
soli 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po węgiersku

Pokrojoną w krążki cebulę zrumienić na tłuszczu i przełożyć do garnka. Mięso pokroić w cienkie paseczki, obsmażyć na tłuszczu i dodać do cebuli. Dodać przyprawę KUCHAREK, majeranek, wlać 2 szklanki wody i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Mąkę rozprowadzić w zimnej wodzie, wlać do mięsa, dodać paprykę i gotować 3 min. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli sosu jest zbyt dużo, trzeba go odparować. Podawać z makaronem lub kaszą gryczaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 26.06.2011 16:40
pycha
bernadetta2 17.05.2011 09:09
ciekwe
Jaheira11 06.04.2011 23:24
pyszny
kate.500 12.03.2011 15:43
dobre :)
Jastinka 05.03.2011 21:56
niezłe
Tika4444 16.02.2011 08:23
pyszne, ja bym tylko dodała ostrej papryki, bo lubię \"mocne\" potrawy
AgaS10 29.01.2011 14:11
Fajne proste:)
szajba2 16.12.2010 15:24
taki gulasz z makaronem lub ryżem - dobra rzecz
Babciagramolka 15.12.2010 09:07
Bardzo lubię placki z gulaszem
patusia 29.11.2010 01:27
Aż nabrałam ochoty na placki ziemniaczane z gulaszem :)
mysza666 30.10.2010 12:08
Dziś to robię do placków ziemniaczanych:)
Patrycja40 24.06.2010 11:08
fajne
Barbara55 17.06.2010 19:42
polak węgier dwa bratanki
Mariusz18 22.04.2010 12:12
Pychotka, a do tego korniszony!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak