Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos zielony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 1 szklanka
szpinak 5 dkg
rzeżucha 5 dkg
szczypiorek posiekany drobno 1 łyżka
koperek 1 łyżka
estragon 1 łyżka
cukier
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sos zielony

Szpinak rzeżuchę myjemy zalewamy szklanką wody,solimy,dodajemy cukier i gotujemy 5 min,następnie odsączamy,przecieramy przez sito i schładzamy.Przecier łączymy z majonezem.Natkę,szczypiorek,koperek i estragon siekamy i dodajemy do sosu i przyprawiamy solą i pieprzem.Podajemy do wędlin i ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.12.2011 00:07
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak