Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

carpaccio z polędwicy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 1/2 kg
czosnek 1 ząbek
oliwa 3 łyżki
ocet winny 2 łyżki
sól
pieprz
parmezan starty 2 łyżki
Ziele angielskie mielone Prymat 3 ziarenka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: carpaccio z polędwicy

Mięso nacieramy mieszaniną jednej łyżki oleju listka laurowego,szczyptą ziela angielskiego,mieszanką ziół prowansalskich i rozgniecionego czosnku.Odstawiamy na dobę do lodówki a będzie jeszcze lepsza jak zostawiamy ją na kilka dni.Przed podaniem wkładamy do zamrażalnika aby łatwiej dała się pokroić na bardzo cienkie plasterki.Takie plastry układamy na półmisku i posypujemy serem.Fajnie smakuje z sosem winegret.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 16.12.2012 19:22
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak