Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki faszerowane mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 9 dużych szt.
mięso mielone 20 dag
wątróbka drobiowa 3 szt.
cebula biała 1/2 szt.
czosnek 4 ząbki
olej
jajko 1 szt.
sól
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Pieczarki oczyść, umyj, osusz. Trzonki odkrój, pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, włóż cebulę i pokrojone pieczarkowe trzonki, przesmaż. Przypraw solą i szczyptą pieprzu, ostudź.
Czosnek obierz, posiekaj. Wątróbki oczyść, podsmaż w całości na oleju. Ostudź, pokrój na małe kawałki. Wymieszaj z mielonym mięsem, dodaj podsmażoną cebulę z pieczarkami, czosnek i jajko, wyrób, przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Kapelusze pieczarek napełnij nadzieniem. Olej rozgrzej na patelni, włóż pieczarki. Usmaż z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 14.08.2011 12:56
pyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak