Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki Izuni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 500 g
ryż 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki Izuni

Z około trzech szklanek mąki i jajka z dodatkiem wody zagnieść ciasto na pierogi i rozwałkować na 2 mm placek. Wyciąć krążki jak zazwyczaj się robi.

Farsz:
Cebulę podsmażyć pokrojoną w kostkę na oleju. Dodać mięso mielone i margarynę poddusić i rozdrabniać widelcem. Kiedy będzie podpieczone wsypać wcześniej ugotowany ryż z torebki. Doprawić pieprzem, kucharkiem i wymieszać. Kiedy konsystencja będzie zbyt rzadka z nadmiaru tłuszczu z mięsa, należy wsypać bułkę tartą wedle uznania.

Na koniec wsypujemy starty żółty ser i mieszamy. Gdy wszystko nam się połączy zdejmujemy z ognia i studzimy. Na wycięte krążki nakładamy farsz i zlepiamy jak normalne, zwyczajne pierogi. Gotujemy we wrzątku 4 minuty od wypłynięcia, polewamy przed podaniem roztopionym masełkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 04.03.2014 09:12
takie lubie
malina 06.08.2013 09:44
takich pierogów nigdy nie robiłam
Motorek 23.03.2013 10:14
smaczne są na pewno z takim farszem
Wacław 03.12.2012 11:04
smaczne te pierożki Izuni !
caralajna 10.09.2012 21:33
mniam
zdzislawa2 13.04.2012 13:34
pycha
anemon 07.11.2011 08:11
Fajny pomysł na farsz do pierogów.
Sarenka 05.11.2011 10:44
U mnie szał pierogowy trwa - córka je uwielbia!
Sarenka 05.11.2011 10:43
U mnie szał pierogowy trwa - córka je uwielbia!
ben-ka 24.07.2011 09:21
pierożki bym chętnie zjadła:)
IZABELA29 21.06.2010 11:03
KOREKTA DO PRZEPISU : Ciasto na pierogi: * mąka, * jajko, * woda. Farsz: * pół kilo mięsa mielonego, * jeden woreczek ryżu 100 g, * 30 dag sera żółtego, * pieprz, * cebula, * bułka tarta, * 2 łyżki oleju, * 10 dag margaryny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak