Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chleb bananowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
cukier 3/4 szklanki
mąka 2 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
banan 3 sztuki
orzechy 1/2 posiekane
Soda oczyszczona Prymat 1 lyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: chleb bananowy

Nagrzać piekarnik do 175 stopni. W dużej misce rozetrzeć banany. Dodać jaja i roztrzepać, aż zaczną się pienić. Do oddzielnej miski przesiać suche składniki. Zmieszać ze spienioną masą bananową i dodać orzechy. Lekko natłuścić formę chlebową o wymiarach 10x20cm. Wlać rzadkie ciasto i piec przez 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 14.08.2011 16:14
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak