Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe trufle

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser 10 dag (tłusty)
ser gouda 10 dag (twardy)
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe trufle

Biały ser przepuścić przez maszynkę. Ser twardy zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Oba sery połączyć, dodać śmietanę, mieloną paprykę, ucierać do uzyskania jednolitej masy. Dobrze schłodzić w lodówce. Pumpernikiel zetrzeć na tarce z drobnymi otworami i wymieszać z pieprzem. Zwilżonymi rękoma formować z serowej masy kulki o średnicy 1,5 - 2 cm i obtaczać je w zmielonym pumperniklu z pieprzem. Podawać nadziane na wykałaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 27.06.2013 14:25
Bardzo ciekawy przepis... jeszcze czegoś takiego nie jadłam, chyba pora wypróbować:)
Betka 25.03.2013 10:08
mm smakowite;)
Katarzyna/kate1980 07.12.2011 20:16
super pomysł
bercik1 22.11.2011 22:22
ciekawy pomysł, musze zrobić.
IlonaAlbertos 22.11.2011 22:02
Bardzo fajny pomysł.
barbara11561 16.10.2011 14:52
nie jadłam
byMJ 17.08.2011 19:23
o ciekawe wypróbuje
ben-ka 22.06.2011 18:12
z twarozkiem? świetne!
IZABELA29 21.06.2010 19:15
KOREKTA DO PRZEPISU: * 10 dag tłustego białego sera, * 10 dag twardego sera np. Gouda, * 1 łyżka śmietany, * 1 czubata łyżeczka mielonej słodkiej papryki, * 3 kromki wysuszonego pumpernikla, * 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak