Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek naan

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
cukier 1 łyżka
mleko 1/3 szklanki
olej 2 łyżki
sól 2 szczypty
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
masło 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek naan

Z podanych składników (oprócz masła) wyrobić ciasto. Ugniatać je jeszcze ok.10 minut. Podzielić na 4 części. Każdą część cienko rozwałkować i posmarować roztopionym masłem. Chlebki można posypać np.ziarnem sezamu, makiem (ja użyłam pestek dyni). W piekarniku nagrzać blachę. Chlebki układać na gorącej blasze i piec w 180 stopniach ok.10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 01.12.2011 21:31
wspaniałe
Weronika_eM 19.08.2011 22:22
super
Beatris 14.08.2011 19:26
Można go bardziej przyrumienić, ale ja lubię jasne pieczywo.
Jolanta_P-S 14.08.2011 19:12
ciekawy pomysł. On ma być taki jasny?
Misiek1 14.08.2011 15:14
Super propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak