Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki bakaliowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
cukier 1/2 szkl.
margaryna 50 g
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jogurt naturalny 330 ml
jajko 1 szt.
mieszanka bakaliowa 18 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki bakaliowe

W misce do miksowania mieszamy sypkie składniki tj. mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
W garnuszku rozpuszczamy 50 g margaryny, gdy przestygnie dodajemy 1 jajko i całe opakowanie dużego jogurtu, mieszamy za pomocą trzepaczki, gdy się dokładnie połączą składniki, wlewamy do misy z sypkimi i produktami, włączamy robot kuchenny i dokładnie, ale szybko łączymy wszystkie składniki.
Za pomocą dużej łyżki nakładać ciasto do papilotek a wierzch obsypać mieszanką bakaliową. (powinno być na ok. 3/4 wysokości papilotki) Piec w nagrzanym piekarniku 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Przed wyjęciem lepiej się upewnić czy muffinki sie upiekły.Wyjąc na talerz, Wyszło 18 sztuk.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nina7 14.08.2011 15:02
Piękne i pewnie przepyszne!
mikrusiak 14.08.2011 13:26
jakie pyszności...! ;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak