kurczak po iwonicku

kurczak po iwonicku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    1 kg
  • ser pleśniowy

    30 dkg
  • sok z cytryny

    1/2
  • natka pietruszki

  • margaryna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso ubić ,tak aby otrzymać duże cienkie plastry.skropić sokiem z cytryny.ser pokroić w cienkie plasterki lub skruszyć.w natłuszczonej formie do zapiekania układać warstwami mięso i ser.uwaga!mięsa nie wolno już solić.każdą warstwę posypywać zieleniną.ostatnią warstwę powinien stanowić ser.posypać wiórkami zimnego masła i wstawić do nagrzanego piekarnika 200*c na 35 min.takiego kurczaka przed podaniem kroi się jak tort.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

30.08.2010 10:36
uwielbiam dania z kurczakiem

Dorota71

30.08.2010 09:58
mniam mniam super przepis

Emilia22

30.08.2010 09:36
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat