bimberki

bimberki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    30 dkg
  • sok z cytryny

    1/2
  • suszone zioła prowensalskie

  • mąka

    1 szklanka
  • piwo

    1 szklanka
  • jajko

    1
  • sól,pieprz,mielona papryka

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę przesiać do miski ,a następnie zmiksować z jajkiem i piwem,doprawić do smaku.odstawić na 30 min.mięso pokroić w paseczki.skropić sokiem z cytryny,natrzeć solą,pieprzem i sproszkowanymi ziołami,odstawić na 20 min.kawałki mięsa maczać w cieście naleśnikowym i smażyć w głębokim tłuszczu jak pączki,na złoty kolor.przed podaniem każdy kawałek należy nadziać na wykałaczkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

15.01.2012 12:06
ciekawy przepis na pewno spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat