Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bimberki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 30 dkg
sok z cytryny 1/2
suszone zioła prowensalskie
mąka 1 szklanka
piwo 1 szklanka
jajko 1
sól,pieprz,mielona papryka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: bimberki

mąkę przesiać do miski ,a następnie zmiksować z jajkiem i piwem,doprawić do smaku.odstawić na 30 min.mięso pokroić w paseczki.skropić sokiem z cytryny,natrzeć solą,pieprzem i sproszkowanymi ziołami,odstawić na 20 min.kawałki mięsa maczać w cieście naleśnikowym i smażyć w głębokim tłuszczu jak pączki,na złoty kolor.przed podaniem każdy kawałek należy nadziać na wykałaczkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 15.01.2012 12:06
ciekawy przepis na pewno spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak