Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pasterska z natką i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 50 dag
cebula 2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
ocet winny 4 łyżki
oliwa 4 łyżki
ser feta 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pasterska z natką i serem

1. Pomidory umyj, wytrzyj do sucha, a następnie potnij w plasterki. Cebule obierz, również pokrój w cienkie plasterki. Przełóż razem z pomidorami do salaterki. Natkę opłucz, oderwij listki i grubo je posiekaj.
2. Ocet utrzyj z solą, pieprzem oraz cukrem. Dolej oliwę i ubij na jednolity sos. Składniki w salaterce polej przygotowanym winegretem. Posyp natką i lekko przemieszaj.
3. Sałatkę odstaw na ok 15 min, aby się przegryzła. ser grubo pokrusz. Posyp sałatkę tuz przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 19.04.2013 00:14
pycha sałatka
irenka 01.10.2011 22:08
ciekawy przepis,lubię sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak