Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone steki wołowe z ziołami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina mielona 45 dag
natka pietruszki
bazylia 2 łyżki
majeranek 2 łyżki
mięta pieprzowa 2 łyżki
JAKO 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
cebula 1 szt
sos sojowy 2 łyżki
musztarda ostra 1 łyżeczka
pieprz do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone steki wołowe z ziołami

1. Mięso mielone wołowe wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i posiekanymi ziołami. Dopraw musztardą, sosem sojowym oraz pieprzem. Dokładnie wyrób masę.
2. Zwilżonymi dłońmi uformuj z masy mięsnej kotleciki. Posmaruj olejem. Smaż na patelni na średnim ogniu. Usmażone kotleciki podawaj z sałatą wymieszaną z posiekaną miętą oraz sosem jogurtowym z ogórkami i miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 26.05.2013 22:13
pyszne danie
Anna152 08.09.2012 19:04
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak